-->

torsdag 24. september 2015

Ting å glede seg over....

Hei kjære dere!

Enda en måned har gått, og selvsagt er det da enda en måned nærmere jul.
(Bare tre måneder igjen!)
Mange er sikkert triste over at enda en elendig sommer er over. Mange har vel allerede startet med planleggingen av neste års sommerferie. 
Derfor syntes jeg at dette er en passende anledning til å snakke om grunner til at vi skal være glade for at sommeren er over. 


Legg til http://7-themes.com/data_images/out/71/7016099-autumn-trees-background.jpgbildetekst

Her er min "gode grunner til å være glad for at sommeren er over"-liste:

1. Insekter
Det verste med sommeren er for min del insekter. Mygg, klegg, tunefluer, sommerfugler og møll (*grøsninger*), stankelbein, og alle andre insekter. elsker meg. Til gjengjeld hater jeg dem. Vil også snike snegler inn i under denne kategorien. Jeg er ikke glad i noen slags insekter, og er sjeleglad for at de ikke skal følge meg inn i den fantastiske tiden som venter. Derfor håper jeg litt ekstra på en lang og kald vinter, slik at det blir færre insekter til neste sommer!

2. Syklister, mopedister, traktorer
Tre gode grunner her: finnes det noe mer irriterende enn å ligge på en litt svingete landevei, bak en traktor, moped eller scooter i 40 km/t, uten noen mulighet til å komme seg forbi? Eller bak en syklist i 20 km/t? Selvsagt er veien for alle, men til tross for at jeg er en veldig tålmodig trafikant er jeg glad jeg bare finner trafikanter som kan kjøre i fartsgrensen på veiene fremover! 

3. Dårlig samvittighet
Fremover trenger en ikke å ha dårlig samvittighet om man ikke orker - eller vil - gå ut en dag. Om en bare vil ligge litt på sofaen og se en film er det helt greit - faktisk er det så godt som forventet! 

4. Svett hele tiden
Det er nydelig med varme, men jeg er veldig, veldig glad for at jeg bor i et land som bare har sommer 1/4 av året. Jeg elsker å sitte eller ligge ute i solen, sitte på balkongen å lese, om det er pensum- eller skjønnlitteratur. Det er deilig å kjenne at solen varmer i ansiktet, men som en person som liker kulde bedre enn varme, synes jeg det er deilig å slippe å bli svett så fort en må ut å gjøre noe annet enn å sitte å nyte solstrålene. 

5. Kroppspress
På grunn av det syke kroppspresset vi lever under i dag er det mange som sliter med å vise seg selv i bikini blant folk. Jeg er en av dem, og er glad for at tiden vi nå går inn i krever mer og varmere klær. Gleder meg til å pakke meg inn i ullgensere, skjerf og lue!

~       *       ~


Bilde hentet fra facebook siden Believe in the Magic of Christmas

~          *          ~

Årstiden vi nå entrer (noe ufrivillig for mange) er så vakker. Først bevitner vi at naturen gjør seg klar for å gå i dvale, Deretter kommer vinteren, som for mange er uendelig vakker med hvit snø så langt øyet kan se. Jeg er mer enn 100% klar for deilig innekvelder med levende lys og sofakos. Jeg gleder meg til ruskevær og mange, mange regnværsdager. Gleder meg til kakao med krem, eller en kopp te. 
Jeg gleder meg til å sette i gang med juleforberedelsene for alvor. Til at brikkene sakte men sikkert begynner å falle på plass. 

Dersom du kommer på flere gode grunner til at vi kan glede oss over at sommeren er over må du gjerne dele de med meg. Høst og vinter kommer likevel, så hvorfor ikke glede seg over alt det fantastiske som skjer akkurat ?

~       *       ~


http://www.resimsi.com/autumn-deer-19509.html

~          *          ~

Håper dere nyter tiden som kommer, og at dere har klart å gi slipp på sommeren. 
Vi kan likevel ønske oss fine høstdager, og prise oss lykkelige over at vi er én årstid nærmere jul.