-->

lørdag 24. mai 2014

Countdown og tanker om Julenissen

Hei fra sykesengen, alle sammen! 

~          *          ~

Endelig kan jeg si at det KUN er syv måneder igjen til julekvelden. 
Dermed kan jeg også meddele at det kun er et halvt år til huset er ferdig vasket, pyntet, og til jeg bare kan nyte adventstiden. Første søndag i advent faller i år på søndag den 30. november, og den dagen blir det bare kos, dere!

Tenk at det ikke er mer enn et halvt år til jeg hver eneste kveld kommer til å be til de høyere makter - Julenissen, om snø. Jeg håper virkelig at i år er året vi får snø julekvelden her på Østlandet.


Apropos Julenissen. 
Når en ikke orker/klarer å gjøre noe annet enn å ligge i sengen hele dagen, er det klart at tankene vandrer.
Dette temaet er noe tankene har vandret til før, og nå tenkte jeg at jeg skulle dele disse tankene med dere.

Selv om jeg nå har blitt så gammel at jeg faller innunder kategorien voksen, må jeg innrømme at jeg tror på Julenissen. Det er mange, mange år siden jeg oppdaget at den rødkledde mannen som kom gående på julekvelden var enten pappa, en onkel, en fetter, eller en nabo.

Likevel, ettersom årene har gått, og julehjertet mitt har vokst, så føler jeg at det finnes en Julenisse.
Ikke nødvendigvis en god og rund mann som bor på Nordpolen, som har langt hvitt skjegg, og som er stolt eier av en hel skokk med flyvende reinsdyr. Ikke nødvendigvis en som lager julegaver hele året, og rekker å levere julegaver til alle familier på hele jordkloden i løpet av en kveld. 

Nei - heller tror jeg at ordet 'julenisse' er et fenomen, noe som lever inne i noen mennesker. Alle kjenner vi nok en person som alltid er positiv, i godt humør, som er gavmild og snill mot alle, uansett rase, kjønn, alder, og situasjon. En person som godtar, og liker alle uansett hvordan de er. Som alltid har noe positivt å si, og som alltid har et kompliment å gi.

Disse personene setter alle andre foran seg selv, selv om de har en dårlig dag, har opplevd vonde ting, og lignende. Men likevel vet de å ta vare på seg selv. Det er disse helt spesielle menneskene, som man blir lykkelig av å være i nærheten av, som jeg tror er i besittelse av den såkalte 'Julenissen'. 

Så heldig som jeg er, så kjenner jeg to. 

~          *          ~

Hvor mange julenisser kjenner du?
Kommentèr gjerne, så finner vi kanskje ut av hvor mange som finnes!
(Dessuten fortjener disse menneskene komplimenter i haugevis selv, så ikke spar på ordene!)