-->

onsdag 30. oktober 2013

Jeg gleder meg

I morgen er Halloween. 
Når denne dagen er over, er det bare èn ting til å glede seg til - jul! 
Hele året bruker underbevisstheten min tid til å glede seg til jul. Hvordan neste jul kan bli enda litt bedre enn forrige, hva jeg skal prøve på som er nytt, hva jeg skal beholde som er gammelt. Etterhvert som vi nærmer oss, kryper denne gleden bare lengre og lengre fram i bevisstheten, og innen Halloween gleder jeg meg så jeg nesten sprekker.


Mest gleder jeg meg til adventstiden, ventetiden. Denne tiden er så fantastisk for meg! Å se juleting komme til butikken, at gradestokken kryper nærmere null, å se at det blir fortere mørkt. Nå som det er bekmørkt her hos meg klokken fem, bare venter og venter jeg på snøen. Det er så fint, når brunt gress, og bladløse trær blir dekket av det hvite sløret. Som jeg har sagt tidligere føles det ut som naturen pynter til jul. Samtidig lyser det opp. 


Når det kommer snø hit, da kommer gleden virkelig frem. Da føler jeg meg som når jeg var 6 år gammel. Jeg sitter klistret til vinduet, og bare ser på de hvite fillene som daler ned fra himmelen - så vakkert.

For meg er ventetiden før ventetiden nesten verst. Jeg har så lyst til å komme i gang, men føler samtidig at det enda er litt for tidlig. Jeg har så mye juleglede inne i meg, at jeg er helt sprekkeferdig. Vil begynne, men samtidig vil jeg vente, fordi jeg vet at dersom jeg venter, blir gleden enda større når jeg først begynner. Derfor er adventstiden så fantastisk. Jeg kan slå meg løs, høre på så mye julemusikk jeg vil, lage julepynt, kjøpe julegaver, ha julestemning hele døgnet. 


I denne tiden gleder jeg meg rett å slett til å glede meg. Finnes det et eget ord for det? For det ordet, det burde definitivt vært overskriften for dette innlegget. 

På de aller verste dagene nå i slutten av oktober kan jeg noen ganger kjenne lukten av julemat, kjenne julegleden fylle hele kroppen, og deretter ta meg selv i å smile for meg selv. Jeg tenker på de siste forberedelsene lille julaften, med en spa-dag, helt for meg selv, med skrubbing av både kropp og ansikt, filing av føtter, klipp og lakk av tånegler, ansiktsmaske, og klipp og lakk av fingernegler. Det er så deilig å gjøre slike ting for seg selv en gang i blant, og det er jo veldig lurt å gi seg en dag hvor man både får slappe av, og å gjøre seg litt ekstra fin til julaften! 


Og bare tanken på julaften gir meg nesten frysninger, så mye gleder jeg meg - og jeg regner ikke med at jeg er den eneste. 

Hva gjør dere for at ventetiden skal gå raskere? 

mandag 28. oktober 2013

Kommende juleverksted

Rundt midten av november har jeg planlagt juleverksted sammen med en veldig herlig person, som er nesten like juleglad som meg selv. dette har vært planlagt veldig lenge, og da planla vi også hva vi skulle lage. I dag har jeg altså vært å kjøpt inn noe av det vi trenger for at alt dette skal gå så bra til som overhode mulig. Vi tenkte å prøve oss på noe enkelt, og derfor har vi kjøpt inn noen søte materialsett fra Panduro som vi skal prøve å sette sammen.

Bildet funnet ved søk på "julekuler" på Google.
I tillegg tenkte iallfall jeg å prøve meg på å lage julekuler. Mange av de vi har fra før av begynner å bli litt gamle, så nå er det på tide å blande gammelt med nytt. Nøyaktig hva det blir får dere se i november, og de tingene jeg lager helt fra bunnen av vil jeg legge ut oppskrifter på, slik at dere rekker å prøve det ut selv før julen er over, dersom dere ønsker det! 

Bildet funnet ved søk på "julekuler" på Google.

Håper starten på uken deres har vært super, og at det setter standarden for resten av uka! 

I dag er det forresten bare 1 måned og 2 dager til 1. desember, og 1 måned, 3 uker og 5 dager igjen til julaften!

søndag 27. oktober 2013

Vaskedag og tente lys

Som jeg såvidt fortalte forrige gang, har jeg brukt hele helgen på å male soverommet, derfor bestemte jeg meg for at i dag er dagen for storrengjøring på nevnte rom. Veggene tok jeg selvsagt før jeg malte, så i dag ble det en skikkelig gjennomskuring av tak, lister, gulv og ellers alle andre kriker og kroker. Nå ble det så koselig her, og for første gang på denne siden av halvåret fikk flanell omfavne dynene og putene våre! 

Eget foto - beklager kornete bilde! Får nok bedre teken etterhvert! Telysholdere fra Skeidar
Er så deilig når slike ting blir gjort, og når man kan tenne noen lys, lene seg tilbake og føle at "i dag har jeg gjort en god innsats, og på grunn av det kan jeg kose meg med dette nå!" Dèt er en fantastisk følelse det.  
Kjenner jeg imidlertid meg selv rett, blir det nok en halv-storrengjøring på soverommet èn gang til før jul, men da vil det være enda koseligere! 

Eget foto - Kvadratiske lys i bakgrunn fra IKEA, telysholdere fra KID.
Nå som jeg er nydusja, og har flanell på senga vil jeg egentlig bare hoppe til køys så fort som overhodet mulig, så det tror jeg skjer om ikke altfor lenge. 

Håper dere har hatt en super dag, snart er det bare èn måned igjen til første desember, og første søndag i advent! 



Vi snakkes :-)

torsdag 24. oktober 2013

Kun to, korte, måneder igjen!

Nå er det kun to måneder igjen til det vi alle venter på - julaften. Ventetiden er helt fantastisk i seg selv, og nå nærmer det seg virkelig med stormskritt! Det er mye som skal gjøres nå på to måneder, og nettopp derfor kommer det til å gå forferdelig fort. 



Her om dagen følte jeg veldig for å se bare èn episode av en julekalender, eller bare èn julefilm, men for husfredens skyld gjorde jeg altså ikke det. Om ikke lenge kan jeg kose meg med det hvert eneste minutt av fritiden min hvis det er det jeg ønsker, og det ser jeg virkelig fram til. 


Tiller Kirke
Før julaften skal gaver kjøpes og pakkes inn, kalendergaver skal være klart, hele huset skal aller helst være skinnende rent, antrekk skal være i boks, pynten skal være på plass, man skal ha bakt hele syv slag, helst ha konsumert et tonn med julebrus, sett mange julefilmer og adventskalendere, fire lys skal ha blitt tent - ett hver søndag i advent, man skal ha gått til innkjøp av et juletre (dersom man ikke har plastikk fra før av, vel og merke), og pynten skal selvsagt være på. Forhåpentligvis har vi fått masse snø, så om nøyaktig to måneder må en sti til døren være måket, fakler satt ut, og julemiddagen må snart være klar for de som skal være hjemme. 
(Vær snille og si ifra dersom jeg har glemt noe *hehe*). 

Rindal Kirke
Jeg gleder meg til ventetiden hvert eneste år, av den enkle grunn at det er så mye å glede seg til. Desember er nok den eneste måneden der de fleste er litt ekstra stressa, men også glade, vennlige, og varme. Desember er måneden der man tenker mye mer på alle andre enn seg selv, alle blir mer var på omgivelsene, og på det å være et medmenneske. Alt virker så fredelig i adventstiden, og spesielt på julaften. 





24. Oktober, og to måneder igjen til selveste julaften ringes inn. Snart er vi i november, og da begynner iallfall jeg med de aller fleste juleforberedelsene! Men allerede denne helgen skal klesskap og andre skuffer og skap få en skikkelig vask og opprydding, og soverommet skal vaskes ned og males. Som jeg gleder meg! 



Ha en nydelig 24. oktober og 2 måneder igjen til jul! 


Noen bilder hentet fra https://trollheimsporten.custompublish.com/julehilsener.4728795-152131.html , julestemning.no og andre tilfeldig på Google.

søndag 20. oktober 2013

Den første snøen

Til slutt kom den altså, årets første snø for min del (på denne siden av halvåret, såklart). Da jeg våknet i dag fikk jeg en sterk følelse av at jeg burde se ut av vinduet, og på rent instinkt gjorde jeg det (selvom jeg egentlig kunne tenke meg å lukke øynene og sove enda litt til). Utenfor vinduet dalte altså snøen så fint og fredfullt ned. Det var ganske store snøflak også! Dessverre er det meste allerede borte, og snøen som falt ligner mer på regn nå. Har hørt rykter om at det skal komme mer igjen i morgen, så det krysser jeg fingrene for! 

   
Det syntes kanskje ikke så veldig godt, men hvis dere ser nøye etter, blant annet på taket, så har det lagt seg litt der!


Julestemningen er så til de grader tilstede når det snør! Spesielt når det er varmt og lunt inne, og man bare kan kose seg hele dagen. 

Har sett at mange flere også har fått snø i dag, og slik jeg forstår det er det litt spredte meninger om nettopp dette. Dersom du er en av de som har fått snø, og som er glad for det - nyt det! Og send meg gjerne bilder av snøen der du befinner deg! Ha en nydelig, søndag. 

lørdag 19. oktober 2013

15 juletradisjoner

Som jeg har sagt en million ganger før - tradisjoner er det viktigste, og beste med hele jula. Ettersom det har vært det viktigste for meg i mange år har jeg fått mange spørsmål angående dette. "Hvordan lager jeg en ny tradisjon? Hva kan det være?" 

En tradisjon trenger ikke være noe stort og viktig. For meg er det de små tradisjonene som er de aller viktigste. Her kommer mine vanlige tradisjoner i julen:



1. PolarExpress
    Etter den første snøen har falt i desember, ser alltid jeg og lillebroren min på Polarekspressen sammen. Etter min mening er dette den viktigste tradisjonen jeg har. Det er alltid så hyggelig å ha litt bror/søster-tid, og det at vi rett og slett nekter oss selv å se den før det har snødd gjør det enda mer hyggelig. Hvis det ikke snør før sent i desember ser vi selvfølgelig på mange andre filmer, og favorittene som hører julen til er Home Alone 1 og Home Alone 2, og The Holiday blir som regel sett med kjæresten.

2. Advents/julekalendere
    Det beste med desember er at man kan begynne å se på adventskalenderene (eller heter det julekalender?) Det hender at jeg tjuvstarter litt, og begynner å se på "Jul i Skomakergata" litt før desember, og jeg ser gjerne 12 episoder i løpet av en dag. Det er vel ikke til å skyve under en stol at den gjerne blir gjennomgått flere ganger enn en. I år har jeg to andre kalendere å se på også, med tanke på at jeg tidligere i år kjøpte med "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen".

3. Storrengjøring og pynting av hus
    Dette blir jo gjerne gjort litt i puljer før adventstiden begynner, er så deilig å ha det ferdig før desember setter inn. Det er nå alt blir organisert, vanlig pynt blir lagt vekk, vegger og tak vaskes, skap organiseres, adventssengetøyet kommet på, og julegardinene blir hengt opp. Det er forferdelig viktig å ha julemusikken på mens dette gjøres, og valget pleier å falle på juleplata til Peter Jöback

4. Juleshopping
    Som tidligere nevnt liker jeg i utgangspunktet å ta èn dag hvor jeg kjøper alle julegavene, og èn dag hvor jeg bruker mange timer på å pakke inn alle. I år vil alle pakkene bli pakket inn spesielt, og ingen gave vil være lik. Egne etikker skal også lages, så i år vil jeg kanskje trenge en hel dag. Denne dagen pleier jeg å ta med meg min aller beste venninne, og både hun og jeg storkoser oss på flere forskjellige sentre, og vi koser oss med å gå rundt i de mørke, julepyntede gatene.



5. Lysstøping med pappa
    Siden jeg var liten har jeg og pappa prøvd og feilet i forsøket på å lage hjemmelagede lys. Da jeg ble større hadde vi en lang pause på en fire-fem år, men nå er vi altså i gang igjen! Nå får også lillebror være med, og det er litt ekstra morsomt når vi kan gjøre noe slikt sammen, og å ha noe å se frem til.



6. Julebakst med mamma
    Å bake pepperkaker, "kakekællær", Sara Bernard, sjokoladeriskaker, brune pinner, og marsipan er også veldig hyggelig. Kvalitetstid med mamma, deigsmaking, og å produsere noe som lukter SÅ himmelsk! Pepperkakehuset (her: pepperkakestabbur) blir også satt sammen denne dagen, og det er ofte jeg og lillebror som får æren av å pynte det.



7. Bakedag hos min tante
    Dette er også noe vi har gjort i mange, mange år, men som jeg selv ikke fikk være med på i fjor. Midt i desember samles alle vi søskenbarna, og min bestemor hos tanta og onkelen min, og baker pepperkaker. Det er så hyggelig å få litt kvalitetstid med flere i familien, og ikke bare foreldre/søsken.

8. Lage hjemmelagede julegaver til besteforeldre
    Å lage egne julegaver til besteforeldre må være en av de beste følelsene som finnes. Man vet sjelden hva man skal gi til dem i julegave, og de ønsker seg som regel aldri noenting uansett. Det å legge mye tid og kjærlighet i en hjemmelaget julegave til de beste man vet om skaper en god følelse, og ikke minst juleglede.



9. Snowglobe
    Når jeg var liten fikk jeg den fineste snøkulen man kan tenke seg. Den er ganske stor, og inni sitter julenissen med noen av reinsdyrene sine. Han smiler og er glad, som julenissen tross alt skal være, og ved kun et lite rist daler snøen så fint og fredfult ned. Dette er ikke så spesielt i seg selv, men helt nederst, på foten av snøkulen hvis du vil, er det en snurremekanisme. Altså kan man snu kulen opp/ned og finne en opptrekker under. Når man vrir på den, begynner reinsdyr og dra på en slede rundt og rundt, mens melodien til "Glade Jul" blir spilt. Denne får alltid hedersplassen, og den er så uhyre viktig for meg.



10. Åpne gaven fra kjæresten bittelille-juleaften
      Ettersom vi ikke feirer jul sammen enda, har vi gjort det slik at vi åpner gavene fra hverandre sammen, som en liten førjulsfeiring 22. desember. Vil så gjerne så uttrykket i ansiktet hans når han åpner min gave, og tror han føler det på samme måte. Veldig spesielt, og veldig fint. Vi vet begge at dette er en forbigående tradisjon, men så lenge det varer er det veldig hyggelig.




11. Å feire juleaften hjemme
      For meg blir det dessverre ikke ordentlig jul dersom den ikke blir feiret hjemme, i min egen stue. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt slik, men det er sånn det har blitt gjort i mange, mange år, så slik må det være for meg.



12. Å ha på seg den samme kjolen hver juleaften.
      Jeg har en kjole som ikke brukes til noe annet enn juleaften. Det gjør den så spesiell, og jeg får alltid julefølelse når jeg ser på den. Den er så fin, og det blir noe helt spesielt når jeg kan ta den på meg litt utpå dagen, juleaften. (Tror egentlig jeg burde kjøpe mange av den, slik at jeg har hvis en blir ødelagt/for liten/for stor el.l.) Det betyr selvfølgelig ikke at jeg bruker det samme tilbehøret år etter år, det kan vel kanskje bli litt mye i lengden. Det morsomme er å prøve og feile, kjøpe nytt tilbehør før jul osv., prøve andre frisyrer, annen sminke og slike ting.

13. Juleprogrammet på NRK
      Dette er nok rimelig felles for veldig mange nordmenn, men å få med seg den obligatoriske "Tre Nøtter Til Askepott" på juleaften er ganskje viktig. For meg er også "Reisen til Julestjernen", Disney-kavalkaden og Tittentei og vaktmesteren og festen i barne-TV. Det er også obligatorisk å høre på Sølvguttene når den tiden kommer.




14. Å ha første juledag helt fri
      Det er så deilig å bare slappe av første juledag. Krype inn i en fin pysj, se på filmer (som oftest Harry Potter) og bygge lego hele dagen. Det å kunne slappe helt av, spise reste-frokost, og bruke tid med familien - det finnes ikke noe bedre. Tredje-, og fjerdedag drar vi på besøk til henholdsvis farmor og farfar, og tante og onkel, og det er også veldig hyggelig! Julen skal feires i så mange dager som overhodet mulig.




15. [tom]
      Dette punktet er foreløpig tomt, men jeg håper å få startet noe som blir en ny tradisjon i år. Jeg håper å få begynt å ta en weekend-tur til utlandet, kanskje for å få med seg julemarkeder og lignende. På denne tiden er verken fly eller hotell noe særlig dyrt, så dette håper jeg kan blir en hyggelig tradisjon.


Som dere kanskje skjønner har jeg ganske mange tradisjoner som følger julen med. De fleste hører selvfølgelig til førjulstiden (punkt 1. - 10.), noen hører til selveste juleaften (punkt 11. - 13.) og èn hører til romjulen. Jeg anbefaler alle til å starte noen egne tradisjoner, noen som er viktige for en, og som ikke er vanskelige å opprettholde. Julen blir iallfall en mye koseligere tid for meg når jeg vet at jeg har alt dette å glede meg til. 

Ønsker dere alle en super dag. Snøen vi ble lovet her på Østlandet har dessverre ikke kommet, men jeg håper det faller litt om ikke mange dagene. Har mange av dere fått noe snø, enda?

tirsdag 15. oktober 2013

Om julebrus og julegodt

Illustrasjonsfoto - google


Her om dagen så jeg at en av mine facebook-venner allerede hadde funnet julebrusen, jeg ble selvfølgelig spent, og dro rett i butikken for å se med mine egne øyne - og der - ja, der var den altså. I en annen butikk et par dager senere fant jeg freia's (eller var det kanskje nidars?) julemarsipan, og også årets første kakemenn! Jeg dro fra butikken med et stort smil om munnen, fordi nå følte jeg virkelig at julen er i anmars. I nok en annen butikk noen dager senere igjen var pepperkakene allerede stablet pent oppå hverandre. Er vi virkelig så nærme jul, allerede? Denne følelsen er så herlig!


 



Høstmørket har virkelig også satt fart på seg, for her er det bekmørkt allerede klokken syv. Jeg kjenner julestemningen komme bare av dèt. Det er så lett å drømme seg bort til den tiden når snøen kommer dalende for å lyse opp i mørket, og for å dekke over grumsete og møkkete omgivelser - for å gjøre det fint til jul. Må erkjenne at jeg er litt misunnelig på de heldiggrisene i Tromsø som allerede har fått litt snø. Blir så fantastisk når den kommer hit <3


Alle bilder er hentet fra Google og er kun illustrasjoner

mandag 7. oktober 2013

Årets første julegave

Som overskriften tilsier har jeg altså endelig gått til innkjøp av årets første julegave! Som jeg har sagt tidligere liker jeg aller best å planlegge innkjøpene i lang tid, for så å dra ut og kjøpe alt på en gang, men for meg er det viktigere at hver og en får noe de kommer til å få mye glede av, og det er ikke sikkert at den perfekte gaven er å finne i butikk.




Denne første gaven ble kjøpt til pappaen min, og jeg både tror og håper at han vil finne denne gaven både praktisk, interessant og morsom. Denne gaven er ikke å finne i noen butikk, så om jeg bestiller nett-gavene lenge før desember gjør jo ikke det noe. Den har ganske lang frakt tid (ettersom den blir sendt fra Kina), så tidlig ute måtte jeg vært uansett. Nå gleder jeg meg veldig til å få den i hus, og til å gjemme den bort fram til felles innpakking i midten av desember.





Nå klarer jeg nesten ikke vente til jul! Kanskje jeg kommer til å bestille flere gaver fra nettet i nærmeste fremtid. Denne juleshopping gir iallfall virkelig mersmak!


Alle bilder er funnet på Google bildesøk. Dette inspirerer meg, håper det inspirerer også dere!



Håper dere har en super mandag så langt!

tirsdag 1. oktober 2013

Oktober!

Nå er vi allerede i oktober, og vi vet alle hva det betyr: to måneder igjen til 1. desember, og også til første søndag i advent! Som jeg gleder meg! Det skal bli helt fantastisk å  finne frem julepynten, kjenne luktene fra julebaksten, og å kunne høre på julemusikk hele tiden - uten at noen ser rart på deg. Jeg gleder meg helt forferdelig mye!



Ville bare stikke innom for å gi alle en heads-up, og for å ønske dere en fantastisk måned. Forhåpentligvis vil den første snøen falle i løpet av Oktober, og jeg har en sterk følelse at snøen vil komme for å bli liggende tidlig også i Østfold dette året. Det håper jeg virkelig, fordi at for meg blir det ikke ordentlig jul før det ligger et tykt lag snø utenfor. 

 Kryss fingrene for meg alle sammen - det vil jeg trenge.

Alle bilder er hentet fra Pinterest.