-->

fredag 27. september 2013

Tips: begynn tidlig!

Et tips, som mange til stadighet kommer med, er at man skal begynne med juleforberedelsene tidlig. Dette for å slippe førjulsstresset veldig mange klager over. Dette er et veldig godt tips, og det er lett å tippe på at det er nettopp derfor det gies år etter år.


Julepyntet kjøpesenter

Det er nok mange som ikke følger dette tipset, og det kan det være mange grunner for. Jeg begynner aldri med praktiske ting tidlig. Jeg er en av de som liker å gjøre alt som hører julen til når desember endelig kommer. Storrengjøringen gjøres i slutten av november riktignok, slik at det er klart for å julepynte huset den 1. desember.



For meg forsvinner litt av sjarmen hvis man er ferdig med alt til jul når desember kommer. Desember er tross alt den mest magiske måneden i hele året, og for meg er det i denne måneden alt skal gjøres. Juleshopping er jo mye hyggeligere i julepyntede kjøpesentre, med julemusikk i hver butikk. Med litt ekstra serviceinnstilte og blide butikkarbeidere. Og kanskje er det hyggeligere å dekke julebordet når du har fått ny inspirasjon til hvordan det skal se ut, slik at det ikke blir likt fra år til år?


Julepyntet Torvbyen Kjøpesenter

Selvom jeg ikke starter med noe før i desember, betyr ikke det at jeg ikke forbereder meg, altså. Lister og budsjetter blir skrevet, og nærmest hele julen blir planlagt. Jeg har skrevet lister for hva jeg skal gi til hvem i julegave, og for hvor mye. Jeg har skrevet hvem jeg skal lage noe til, og hva jeg skal lage, hva jeg trenger for at dette skal gå, hva som skal handles, dikt og fine ord som skal skrives. Jeg har skrevet lister for hvem som skal få ekstra spesielle julekort, og hva som skal være spesielt med disse. Jeg har vært rundt over hele internett og sett på hundrevis av utradisjonelle julekort-bilder. Jeg har planlagt to forskjellige juleverksteder, et av dem over flere dager, hva som skal lages der, og hva jeg trenger å ha forberedt innen den tid. Jeg har også bestemt meg for ny julepynt jeg vil gå til anskaffelse av. Og for at alt dette skal ordnes er såklart penger nøkkelen, og hvordan pengene skal disponeres frem mot denne tiden er selvfølgelig også bestemt og nedskrevet. En liten juletur er også på planen, og den bestilles så snart jeg vet når jeg er ferdig med min siste eksamen for semesteret.


Julegate

Det er så mye som kan planlegges, og da blir alt som skal gjøres i desember gjort mye mer effektivt, og mye morsommere. I tillegg fryder jeg meg over å skrive disse listene, det blir som en slags ekstra førjulstid for meg. På denne måten føler jeg også at det er lettere å få alle fornøyde, for jeg kan fiske etter gaveønsker så og si hele året. Menneskene du bryr deg om bryr seg litt ekstra dersom du husker noe de sa de ønsket seg for mange måneder siden, men som de ikke har fått tak i selv, eller ikke har tatt seg råd til. Dette syntes jeg er så gøy, og innmari koselig.

Regner med at det er flere som føler det på denne måten, så dette er det beste tipset jeg kan gi, foreløpig! Håper det var nyttig :-)
Ha en fortsatt fin dag!

tirsdag 24. september 2013

Nedtelling

Denne dagen ble plutselig superbra, da jeg fikk beskjed på telefonen min at det nå er kun 3 mnd. igjen til selveste juleaften! Tre, korte måneder! Noen dager går så innmari fort, og godt er det!

Jeg klarer nemlig nesten ikke vente lenger til å sette ordentlig i gang med alle forberedelser som ender om bare tre måneder. På ett vis er det litt frustrerende også. At det går over så fort mener jeg. Noen (som meg) går å gleder seg i 11 måneder, og så er det over før du vet ordet av det. Julen varer bare i èn liten måned av året, og det er vel derfor jeg er så innmari glad i den. 




Om nøyaktig tre måneder vil det være:

  • mørkt
  • snø utenfor vinduene (forhåpentligvis)
  • lyst og varmt inne
  • julelukt og julemusikk i hele huset
  • kos med familie
  • masse spenning
  • juleglede å spore over alt
og sist, men ikke minst, det vil være juleaften <3



Ha en fantastisk dag, alle der ute! 

onsdag 18. september 2013

Årets julekalender på NRK

Jeg har både lest og hørt rykter om at årets julekalender på NRK er...


... Jul i Svingen!

Personlig har jeg fulgt lite med på den serien, da jeg har et mye sterkere forhold til de litt eldre kalenderne. Noen episoder har det midlertidig blitt, og skjønn - dét er den.



Denne sangen er så nydelig, og et av mine favorittklipp fra serien (av det jeg så selv, vel og merke) 

Jeg er utrolig spent på hva tv2 og tvN har å komme med i år!

søndag 15. september 2013

100 dager

I dag viser countdownen min at det kun er 100 dager igjen til juleaften!
Om 100 dager har jeg nettopp brukt hele dagen på å sitte foran tv'en og sett på hele juleaften programmet på NrK - for det blir faktisk ikke jul før jeg får sett "Tre Nøtter Til Askepott", "Reisen Til Julestjernen", Disney-kavalkaden og hele pakka! Selvfølgelig med litt godteri, og lukten av jul i hele huset :-) 






Om nøyaktig 100 dager vil gjestene begynne å komme, Sølvguttene synger julen inn, og om ikke lenge vil maten være servert til nydelig julemusikk. Det er så mye å glede seg til!





100 dager kjennes ut som lang tid, akkurat nå. Heldigvis er det egentlig ikke det. Egentlig kan vi ta vekk mange av de dagene, for det er kun to måneder og to uker til 1. desember, og med en gang 1. desember er nådd, da går det hele altfor fort. Underskrevne kommer til å begynne med juleverksted allerede i midten av november, så det er virkelig mye å glede seg til fremover. 





I går fikk jeg forresten enda flere deler til juleserviset mitt, som jeg gjerne kan vise dere dersom det er noen interesse for det. Det er så nydelig, og med det kom selvfølgelig julestemningen. Jeg gleder meg så forferdelig! 





Håper alle har en fortreffelig søndag, og at alle julesjeler der ute gleder seg over at det bare er 100 dager igjen til jul. 




torsdag 12. september 2013

Inspirasjon

Jeg kan sitte i timesvis av gangen på Pinterest og se etter inspirasjon, ting jeg kan lage selv, og forslag til julegaver. For å kickstarte denne bloggen skikkelig, legger jeg ut to innlegg på en kveld.


Det er jo klart at det ikke kommer til å bli jevnlige oppdateringer tre ganger om dagen nå på høsten, men det tar seg nok opp når vi starter på November. Det er da det virkelig for alvor starter å bli tidlig mørkt, og det er da det begynner å bli kaldere. Med kulden utenfor, et lunt pledd i sofaen foran peisen, og en kopp med te eller kakao kommer virkelig inspirasjonen frem.



Noen av disse bildene vil nok gå igjen i andre settinger, men forhåpentligvis blir det ikke ofte, slik at dere går lei. Her kommer altså det aller første bildedrysset!


Denne er så nydelig! Hadde nok ikke hatt den ute, ettersom jeg er veldig glad i å ha de tradisjonelle julekransene på ytterdøren, men ett eller annet sted skulle jeg definitivt funnet et sted å ha denne!

Denne er så enkel, men sier likevel så mye.
Kunne godt ha rammet inn denne og hengt på veggen, eller kanskje hatt som julekort? :-)

Syntes det er så fint med en tvers igjennom gjennomført stil. Dette har jeg lyst til å prøve selv, når jeg en gang får meg hvite spisestuestoler. Passer perfekt til mitt eget juleservise!

Fantastisk nydelig idè dersom man har barn!
Si at nissens hjelper bor der inne. 

Er så fan av hvordan Amerikanere alltid lager en "big deal" av høytider,
og man må jo bare få julestemning av dette inngangspartiet?!

Kjempekoselig peis, ser for meg at strømpene henger fra girlanderen juleaften morgen.

Kjempemorsom idè til hva man kan gjøre med gamle, slitte eller rett og slett ubrukte julekuler.
Fantastisk!

Slike "Snow Globes" skal visst være veldig enkle og lage.
har funnet flere oppskrifter selv, og skal prøve disse på juleverkstedet i år!
Jeg deler oppskrift og resultat med dere da.

Dersom man er glad i Vintage må jo dette være midt i blinken?
Superherlig dersom man bare vil ha litt variasjon på treet også.

Håper dette faller i smak, og at det ikke ble for rotete. Blogging er nok noe jeg må bli litt vant med før jeg helt lærer meg hva som fungerer, og hva som ikke blir bra. Øvelse gjør mester, og jeg har ca. to og en halv måned å bli bedre på!
Etterhvert vil jo selvfølgelig mine egne bilder også vises her.

Vi sees neste gang, ha det fantastisk frem til da! 

Nedtelling

I dag viser datoen 12. september. Tenk at vi er midt i september allerede! Det betyr at det kun er 80 dager til første søndag i advent, og at det vil være juleaften om bare 103 dager.





Hos meg har naturligvis nedtellingen begynt for mange måneder siden, og selv om året har gått fort, syntes jeg tiden fram mot jul går utrolig sakte. Det er ikke helt tiden til å begynne å kjøpe julegaver, ha juleverksted og planlegge julebaksten allerede nå, men jeg har selvsagt startet opp i tankene. Lister er skrevet om hva som skal lages selv i år, og jeg har gjort meg noen tanker om hvordan årets pepperkakehus skal se ut. Har også avtalt med min bestemor at vi skal se på Jul I Skomakergata i adventstiden. Dette er noe vi alltid gjorde når jeg var liten, så det skal bli hyggelig å endelig gjøre det igjen i år.





Jeg har så mange tanker om hva julen vil bringe i år. For min del håper jeg den blir akkurat som alle de andre. Det er så koselig med tradisjoner, syntes jeg. Tradisjoner er så viktig. En jul uten tradisjoner ville vært en helt vanlig tid på året, og hva er vel spesielt med det? Personlig går jeg hele året og lengter etter neste jul. For meg virker julen som den eneste høytiden der man virkelig er i nærhet med familien, hvor man gjør ting utelukkende for å glede andre rundt seg, hvor man gir litt ekstra til vanskeligstilte og hvor man ivaretar de eldste tradisjonene. Julen er for meg den eneste harmoniske høytiden, den tiden på året hvor jeg personlig føler meg lykkeligst. Jeg har det aldri bedre enn jeg har det i julen.






Til og med rengjøring blir for meg et koselig gjøremål i julen. Da føler jeg at det virkelig er plass til alle de nydelige juleduftene. Det blir gjort plass til julepynt, og Frank Sinatra, Chris Rea og Andy Williams (og mange andre, selvsagt) synger adventstiden inn. Bare av å tenke på enkelte julesanger prøver julestemningen å trenge seg vei gjennom hele meg. Det gjør meg litt vemodig at jeg ikke kan slippe den ut enda. Det er enda 80 dager til første søndag i advent, så jeg får være tålmodig å vente til da. 80 dager er tross alt bare 2 korte måneder, og litt over to korte uker.






Jeg tenker utelukkende på julen som hyggelig, og positiv. Jeg kan ikke finne en eneste negativ ting med julen. Jeg bryr meg ikke noe om at lommeboka er litt tom etter at julegaver er innkjøpt, og ikke at det kan være litt masete dersom man ikke er tidlig ute, for jeg gleder meg over disse tingene. Jeg gleder meg over jul.




Vi snakkes senere, med et lite bildedryss av juleinspirasjon!